Nieuwsbrief Zomer 2023-4

Nieuwsbrief Zomer 2023-4

Woonopmaat Doet!

Woonopmaat Doet!

Op 20 juli vond de jaarlijkse Woonopmaat Doet! dag plaats. Op negen locaties stroopten 80 medewerkers van Woonopmaat de mouwen op, gingen actief aan de slag en waren zichtbaar aanwezig voor onze bewoners.

Tijdens de Woonopmaat Doet!-dag zijn alle medewerkers van Woonopmaat buiten het kantoor aan het werk. Op deze dag zijn we zichtbaar en aanspreekbaar voor onze bewoners. En zorgen met activiteiten voor een stukje leefbaarheid in straten, wijken en buurten zodat de bewoners er prettig wonen.

Samen met bewoners die dat wilden, prikten we in vijf buurten afval en maakten we portieken schoon. Daar sloten ook medewerkers van MET Heemskerk bij aan. Ook lapten we de ramen bij bewoners aan de Galgenweg, schoffelden we tuintjes van bewoners aan de Alkmaarseweg en voerden we kleine onderhoudsklusjes uit bij bewoners aan de Maerelaan.

Met de bewoners van de aanleunwoningen in Westerheem hadden we een zogenoemde ‘walk&talk’. We maakten met hen een wandeling of deden samen een boodschapje. Ook speelden we oudhollandse spelletjes met hen en kwamen zo goed in contact.

Door zichtbaar en actief aanwezig te zijn, hebben we ook veel bewoners kunnen spreken. Net als Woonopmaat, maken ook zij zich zorgen om de leefbaarheid in verschillende wijken en buurten. En gaven daarbij aan dat dit niet alleen de taak van Woonopmaat is. Maar dat zij ook zelf en partijen met wie Woonopmaat samenwerkt, daar een bijdrage aan kunnen leveren. Ze toonden zich zeer tevreden met onze acties om de straten weer op te knappen. En vonden het prettig om het gezicht van Woonopmaat weer eens te zien.

Van de dag is ook een reportage gemaakt. Deze is te zien op ons eigen You-tube kanaal. Je kijkt hem terug via deze link. Reportage Woonopmaat Doet!

Meer weten over de Woonopmaat Doet!-dag? Neem contact op met Marjon van Bemmelen, Communicatieadviseur bij Woonopmaat of Cisca Smit, Projectleider bewonersbetrokkenheid bij Woonopmaat. Zij zijn bereikbaar via bemmelen@woonopmaat.nl en Smit.C@woonopmaat.nl