Nieuwsbrief zomer 2024-1

Nieuwsbrief zomer 2024-1

Blik in de achteruitkijkspiegel – resultaten 2023 

Blik in de achteruitkijkspiegel – resultaten 2023 

Tegen de zomer publiceren we traditioneel ons jaarverslag. Altijd een bijzonder moment. Centraal staat de vraag: is het gelukt om onze beloften waar te maken? Eind 2023 was het laatste jaar van ons Koersplan 2019-2023 ‘Hier ben ik thuis!’. Onze conclusie: we hebben vrijwel alle beloften uit dit koersplan waargemaakt, maar niet alles is gelukt.  

Inzetten voor stabilisatie wachttijd
Zo is de gemiddelde wachttijd opgelopen naar ruim 5 jaar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2019 en wat ons betreft te lang. We zetten ons de komende jaren in om dit niet verder op te laten lopen en bouwen daarom nieuwe woningen bij.

Op klantwaardering kunnen we nog een slag maken
Deze ligt met een 7,3 nog onder onze eigen norm. Woonopmaat en haar medewerkers zijn in ontwikkeling naar een gastvrije organisatie. Sinds we er in 2019 mee begonnen, zijn we als organisatie gegroeid in gastvrijheid. En zien voor onszelf een opgave om verder te groeien in betrokkenheid, duidelijk zijn en oprecht geïnteresseerd zijn.

Er ging ook veel goed
De rapportcijfers die we ontvingen voor onze dienstverlening liggen boven het landelijke gemiddelde. Ook maakten we een versnelling in het energiezuinig maken van woningen. Sinds 2019 liggen er op 2.138 eengezinswoningen zonnepanelen! Daarnaast zetten we ons op allerlei manieren in voor betaalbare woningen en prettige wijken.

Dank voor de fijne samenwerking!
Deze prestaties kunnen we natuurlijk niet alleen realiseren. In ons dagelijks werk leunen we op een goed netwerk dat ons hierbij helpt. Dank aan alle partners en bewoners die hebben bijgedragen aan een fijn thuis voor onze huurders!

Prestaties in één oogopslag
Ben je nieuwsgierig en wil je de prestaties van Woonopmaat over 2023 in één oogopslag  terugzien? Klik dan hier voor de infographic. 

Wil je nader in gesprek over onze prestaties of verdere samenwerking? Neem dan contact op met Sjoerd Hooftman, bestuurder. Hij is bereikbaar via hooftman@woonopmaat.nl.