Nieuwsbrief zomer 2024-4

Nieuwsbrief zomer 2024-4

Grebbestraat officieel opgeleverd aan Odion

Grebbestraat officieel opgeleverd aan Odion

Het heeft lang geduurd, langer dan was gepland. Maar sinds 12 juni verhuren we aan Odion en daarmee aan 35 (jong)volwassenen, het woongebouw aan de Grebbestraat in Beverwijk. Samen met ToekomstGroep, gemeente Beverwijk en Odion hebben we het voor elkaar gekregen een woonplek te creëren voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. En daar zijn we heel erg trots op!

Juiste mix aan woningen 
Iedereen heeft iets anders nodig om prettig te kunnen wonen, afhankelijk van inkomen, levensfase of gezondheid. Om zo goed mogelijk aan de verschillende woonwensen te voldoen, zorgen we voor de juiste mix aan woningen: sociale huur én middeldure huur, eengezinswoningen én appartementen. Dat is een van de doelen waar Woonopmaat de komende jaren aan werkt. Woningen met zorg vallen daar ook onder.

Van Wijk aan Zee naar Beverwijk
In het gebouw aan de Grebbestraat wonen nu 35 (jong)volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Zij worden daarbij begeleid door een team van zorgprofessionals. Eerder woonden zij in een pand van Heliomare aan de Voorstraat in Wijk aan Zee. Dit pand was aan het einde van zijn levensduur. Woonopmaat heeft samen met de gemeente Beverwijk gezocht naar een geschikte locatie. En uiteindelijk gevonden op de Grebbestraat. 

Woonopmaat samen met ToekomstGroep
De oplevering van het gebouw was een jaar eerder al gepland. Helaas ging de eerste aannemer failliet en zochten we naarstig naar een aannemer die het gebouw kon afbouwen. Die werd gevonden in de Toekomstgroep. Samen met alle onderaannemers, die we na het faillissement met kunst- en vliegwerk konden behouden, werd de bouw in februari afgerond. De afgelopen maanden heeft gemeente Beverwijk de omgeving ingericht. Op 12 juni leverden Woonopmaat en ToekomstGroep het pand officieel op aan Odion.

Onderdeel van gebiedsvisie Kuenenplein
De bouw van het pand maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie Kuenenplein. Woonopmaat, de gemeente Beverwijk en buurtbewoners, verenigd in de klankbordgroep Kuenenplein, zijn uitgebreid betrokken bij het maken van plannen voor de wijk. Ook zij waren op 12 juni aanwezig bij de oplevering. Samen met de bewoners en hun familie en medewerkers van Odion.

Wil je meer weten over wonen met zorg of onze woningportefeuille?
Neem contact op met Jacqueline Tijkotte portefeuillemanager bij Woonopmaat, Tijkotte@woonopmaat.nl.