Overlast tijdens Corona

Overlast tijdens Corona

Overlast van de buren tijdens de coronacrisis

Overlast van de buren tijdens de coronacrisis

Iedereen is nu vaker thuis dat kan tot irritaties leiden.
Wij vragen om een beetje begrip voor elkaar.
We moeten het samen doen.

 

Het is voor iedereen erg wennen om de hele dag thuis te zijn. Veel mensen werken thuis en kinderen gaan niet naar school. Nu je meer thuis bent, is de kans groot dat je meer geluiden hoort van de buren. Misschien hoor je buren praten, muziek door de muren of buurkinderen rennen door de woonkamer. De angst en onzekerheid, die deze tijd met zich meebrengt, maakt dat er sneller irritaties ontstaan. Dat is heel begrijpelijk. Wij hebben een aantal tips voor je hoe je kunt omgaan met last van de buren tijdens de crisis.

• Bedenk dat de buren in dezelfde situatie zitten. Ook zij kunnen angstig en onzeker zijn en horen wellicht ook geluiden van jou.
• Ga in gesprek met de buren. Probeer samen afspraken te maken en wees daarin reëel.
• Zet zelf zachte muziek op. Dit dempt de geluiden van de buren en geeft je een ontspannen gevoel.
• Focus je niet op de geluiden van de buren. Het is een hele natuurlijke reactie om op geluiden te letten waar jij je aan ergert. Hoe meer jij je focust op de geluiden, hoe heftiger ze voor je worden. Laat het los.
• Zorg voor een goede dagstructuur. Dit betekent dat jij je eigen leven gewoon voort zet en geen activiteiten nalaat omdat je overlast ervaart.
• Speel geen eigen rechter door te dreigen, intimideren of expres zelf geluid te maken. Hoe begrijpelijk ook, het levert meer stress op en vergroot het conflict.
• Zorg voor ontspanning. Langdurige overlast kan leiden tot gezondheidsklachten. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Zoek ontspanning, eet gezond en probeer goed te slapen.
• De coronacrisis is tijdelijk, het gaat weer voorbij. Houd nog even vol.

Je kunt een melding doen bij Woonopmaat als je overlast ervaart. Bedenk wel dat medewerkers van Woonopmaat op dit moment veel vanuit huis werken. Zij kunnen niet op bezoek gaan bij een overlastgevende huurder. Kortom hoe vervelend ook, heb begrip voor deze situatie.