Rookmelders

Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee
Gerealiseerd

Details

Plaats Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee
Straat Diverse
Opdrachtgever Woonopmaat
Aannemer Huipen DOS en Feenstra
Projectleider Sander Linn

Omschrijving

Woonopmaat gaat rookmelders plaatsen
Rookmelders verhogen de veiligheid in een woning en zijn verplicht in élke woning. Deze verplichting bestond al voor woningen die zijn gebouwd vanaf 2003. Vanaf 1 juli 2022 geldt de verplichting ook voor woningen die vóór 2003 zijn gebouwd.

Welke woningen?
Alle huurwoningen gebouwd vóór 2003 voorzien we van rookmelders. De huurwoningen gebouwd na 2003 hebben al een rookmelder. Deze woningen bezoeken we niet.
Koopwoningen binnen VvE’s worden door de VvE op de hoogte gebracht van de verplichting om rookmelders te plaatsen.

Wat is een rookmelder?
Een rookmelder is een apparaat dat waarschuwt bij een beginnende brand. Zodra een rookmelder rook signaleert, geeft het een alarmsignaal af. Met dit signaal wordt de bewoner gewaarschuwd voor een beginnende brand in de woning.

10 jaar garantie
In de nieuwe rookmelders zit een batterij die je niet zelf kan vervangen. De batterij gaat 10 jaar mee. Na 10 jaar vervangt Woonopmaat de rookmelder. De bewoner hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Waar worden de rookmelders geplaatst?
De rookmelder moet in de ruimte worden geplaatst van waaruit men de woning kan verlaten. Dat is de hal en eventueel de overloop in een woning. De plaats en het aantal rookmelders is voor ieder woningtype afhankelijk van de indeling. De aannemer bekijkt bij de werkzaamheden hoeveel en waar hij de rookmelders moet aanbrengen. De rookmelders worden aan het plafond bevestigd.

Planning
De firma Feenstra en Huipen DOS voeren de werkzaamheden uit. Zij maken hiervoor een planning. De bewoners van de woningen waar een rookmelder wordt geplaatst, ontvangen ruim van tevoren een brief van Feenstra of Huipen DOS. De bewoners hoeven zelf geen actie te ondernemen. In de brief staat wanneer de aannemer langskomt en hoe hij het werk uitvoert. De aannemer die langskomt, loopt in bedrijfskleding en moet zich kunnen legitimeren.

In totaal gaat het om 5.600 woningen in Beverwijk en Heemskerk. De firma Feenstra gaat aan de slag in Heemskerk behalve bij de flats aan de Luxemburglaan, het Euratomplein en de A. Morsstraat en omgeving. Bij laatstgenoemde woningen verricht Huipen Dos de werkzaamheden, net zoals in Beverwijk en Wijk aan Zee.

Alle genoemde en beschreven data zijn onder voorbehoud van procedures en besluitvorming. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In geval van voortschrijdend inzicht bestaat de mogelijkheid dat hiervan wordt afgeweken.

Heb je nog vragen?

Via deze link vind je een lijst met vragen en antwoorden

Staat je vraag hier niet bij? Je kunt ons altijd bellen. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur op het nummer 0251-256010.

Je kunt je vraag ook stellen aan het Huurdersplatform. Zij hebben iedere woensdag spreekuur van 9.30 uur tot 11.00 uur op het adres Van der Hoopstraat 76 in Beverwijk.

De aannemer is ook bereid je vraag te beantwoorden:
Huipen DOS is te bereiken via e-mail voorbewoners@huipen.nl of telefonisch via 0251-246444.
De afdeling Uitvoering van Feenstra is te bereiken via e-mail huismeester@talent4service.nl of telefonisch via 085-0208705.