Woonopmaat plaatst rookmelders

Woonopmaat plaatst rookmelders

Woonopmaat plaatst rookmelders

7 februari 2022

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder verplicht op elke woonverdieping in een huis. In alle woningen van Woonopmaat waar dit nog niet het geval is, worden rookmelders geplaatst. Een grote klus die we samen met Feenstra en Huipen Dos gaan organiseren.

Rookmelders van levensbelang
Slaap je? Dan ruik je niet of nauwelijks. De oren werken gelukkig nog wel prima. Daarom zijn rookmelders zo belangrijk. Als er ’s nachts brand is, kan het lang duren voor de bewoner het merkt. Met een rookmelder aan het plafond voorkomen we dit. Zodra er rook in de woning is, gaat de rookmelder met een hoge toon piepen. Een rookmelder kan daarmee levens redden!

In nieuwe woningen en bestaande bouw
Rookmelders hangen al standaard in woningen die na 2003 zijn gebouwd, daar is het verplicht. In bestaande woningen komt die verplichting nu ook. Woonopmaat gaat dat samen met Feenstra en Huipen Dos regelen. Zij komen al regelmatig bij onze huurders en zijn daarmee geen onbekenden. Deze samenwerkingspartners lopen het komende half jaar onze woningen stuk voor stuk langs. Natuurlijk plaatsen we ook rookmelders in woningen die we opnieuw gaan verhuren.

15.000 rookmelders op batterijen
Op dit moment hebben we 15.000 rookmelders besteld voor circa 5.000 woningen en een aantal gemeenschappelijke ruimten, zoals trappenhuizen en bergingshallen. Per woning worden, afhankelijk van de vluchtroute, rookmelders op batterijen geplaatst. Deze batterijen gaan 10 jaar mee. Dat is gelukkig lang. Als Feenstra of Huipen Dos de komende jaren in de woning zijn, controleren ze meteen of de batterijen nog goed werken.

Lees meer over het plaatsen van de rookmelders op de projectenpagina en de pagina met vragen en antwoorden.