De Schrijversbuurt

Heemskerk
In ontwikkeling

Details

Plaats Heemskerk
Straat de Maerelaan, de Laan van Assumburg, de Constantijn Huijgensstraat, de Ten Katestraat en de Van Lennepstraat
Opdrachtgever Woonopmaat
Stedenbouwkundige Nog niet bekend
Architect Nog niet bekend
Aannemer Nog niet bekend
Projectleider Peter van Raamsdonk en Richard Scholten
Bewonersbegeleider Cisca Smit

Omschrijving

Inleiding
Woonopmaat onderzoekt de mogelijkheden voor vernieuwing van de woningen omvat Schrijversbuurt in het centrum van Heemskerk. De Schrijversbuurt behelst grofweg het gebied tussen de Maerelaan, de Laan van Assumburg, de Constantijn Huijgensstraat, de Ten Katestraat en de Van Lennepstraat, zie bovenstaande foto. In dit gebied staat de van Lennepflat met 75 appartementen. Voor de Van Lennepflat is het sloopbesluit genomen. Met de bewoners onderzoeken we samen de toekomst voor de laagbouwwoningen in de omliggende straten.

Actueel

  • De nieuwsbrief is eind januari 2023 bezorgd bij 179 woningen.
  • Woonopmaat werkt aan de voorbereidingen voor het vormen van een projectgroep voor het onderzoek naar de toekomst van het gebied.
  • De gemeente Heemskerk werkt aan een visie op de toekomst voor de Schrijversbuurt.

Planning
Wij verwachten in het tweede kwartaal van 2023 weer met de klankbordgroep bijeen te komen. Dan bespreken we de verdere gang van zaken. De samenwerking met de gemeente Heemskerk regelen we in het tweede kwartaal. Woonopmaat is bezig om een opdracht op te stellen voor het vinden van een projectpartner voor dit project. Begin 2024 hopen we deze te selecteren. De herhuisvesting van de huishoudens uit de Van Lennepflat is bezig. Eind 2024 verwachten we dat elke bewoner een nieuw thuis heeft en start de sloop van de flat.

Huurdersinformatie
De huidige huurders van de Van Lennepflat hebben geen recht op terugkeer. Er zijn nog geen plannen voor nieuwe woningen. Zij worden bemiddeld naar een andere woning buiten het plangebied. Een en ander is geregeld in het sociaal plan voor de Van Lennepstraat. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan contact op met bewonersbegeleider Cisca Smit via 0251-256010.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief november 2022 van Lennepstraat

Nieuwsbrief december 2022 Schrijversbuurt

Nieuwsbrief februari 2023 Schrijversbuurt