Zonnepanelen voor bewoners van Woonopmaat

Heemskerk en Beverwijk
In ontwikkeling

Details

Plaats Heemskerk en Beverwijk
Straat Meerdere straten
Opdrachtgever Energie in Huis

Omschrijving

Woonopmaat zet het project Zonnepanelen voort zodat nog meer huurders van de zon kunnen profiteren.
Projectleider Richard Scholten: “In mei start de volgende fase. We bieden dan, in samenwerking met Energie in Huis, de volgende groep bewoners van eengezinswoningen zonnepanelen aan. Dat doen we gefaseerd. In eerste instantie komen de eengezinswoningen in aanmerking waarvan we weten dat er voor de komende tien jaar géén grote onderhoudswerkzaamheden aan het dak staan gepland. Is dit wél het geval, dan krijgen deze huurders na de werkzaamheden alsnog de kans om zonnepanelen te plaatsen. Bewoners die in aanmerking komen voor het project zonnepanelen, ontvangen een brief van ons.”

Woonopmaat koopt de panelen, huurders betalen een maandelijkse vergoeding. Per saldo gaat de bewoner erop vooruit: de besparing op energiekosten is namelijk hoger dan de huur van de zonnepanelen. De opbrengst verschilt per huishouden. Dit is namelijk afhankelijk van de ligging van de woning en het verbruik. 

Woonopmaat is momenteel (april 2023) op zoek naar een nieuwe leverancier. Voor de eerder geplaatste panelen zal Energie in Huis het onderhoud blijven uitvoeren.

Alle genoemde en beschreven data zijn onder voorbehoud van procedures en besluitvorming. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In geval van voortschrijdend inzicht bestaat de mogelijkheid dat hiervan wordt afgeweken.

 

IJmond Nieuws in gesprek met het projectteam

Bekijk hier enthousiaste bewoners die al profiteren van de zon

Lees hier een interview met Sjoerd Hooftman uit het Noordhollands Dagblad d.d. 30-4-2019 deel 1 en deel 2.